fanbanlo
Posts: 177
Joined: Mon Apr 06, 2015 9:34 pm

Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Thu Aug 13, 2015 8:47 pm

I seldom drive down to the states, but when I do, I want the speedometer to be in mph. Anyone knows if it's possible at all?

Thanks

JimGord
Posts: 30
Joined: Tue Nov 25, 2014 6:53 am

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Fri Aug 14, 2015 7:08 am

Possibly
From the Steering Wheel buttons that control the Drivers LCD display
Go to User Settings/Settings/Service Interval/
Here you can change the service interval from km to miles, which might also change the odometer to miles
Unfortunately (unlike the Leaf) there does not appear to be a direct selection for km or miles

TyrelHaveman
Posts: 74
Joined: Fri Sep 18, 2015 11:40 am
Location: Bellingham, WA

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Thu Oct 22, 2015 2:52 pm

Did you get this figured out for sure?

I live right by the Canadian border; it's not uncommon at all for people to drive between countries and have to use different units. All other cars I've owned allowed easy switching between units.
Tyrel Haveman
Bellingham, WA, US
12.2 kW Solar Array!
2016 Kia Soul EV+ Sun & Fun, Titanium Gray
2013 Nissan Leaf SL
Former: 2013 Nissan LEAF SV, 2012 Nissan LEAF SL

fanbanlo
Posts: 177
Joined: Mon Apr 06, 2015 9:34 pm

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Tue Nov 03, 2015 10:55 am

JimGord wrote:From the Steering Wheel buttons that control the Drivers LCD display
Go to User Settings/Settings/Service Interval/
Here you can change the service interval from km to miles


Nothing's there, checked.

Birkeland
Posts: 68
Joined: Fri Dec 12, 2014 12:21 pm

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Tue Nov 03, 2015 1:08 pm

I took pictures, but I am not able to put them in here for some reason. But if you go to "User Settings" in the OLED-display in the instrument cluster and choose: "Settings" -> "Speedometer Unit" then You can change from mph to kmt og vice versa.
Owner of a 2015 KIA Soul Exclusive, Titanium Silver

JejuSoul
Posts: 1240
Joined: Wed Jul 08, 2015 6:47 am
Location: Jeju
Contact: Website

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Tue Nov 03, 2015 9:15 pm

JimGord wrote:From the Steering Wheel buttons that control the Drivers LCD display
Go to User Settings/Settings/Service Interval/
Birkeland wrote: if you go to "User Settings" in the OLED-display in the instrument cluster and choose: "Settings" -> "Speedometer Unit" then You can change from mph to kmt og vice versa.

Neither of these options are available on my car. It must be different for each country or firmware perhaps.
The codes for using Torque Pro can be found by clicking the link in the website icon under my user name on the left.

TyrelHaveman
Posts: 74
Joined: Fri Sep 18, 2015 11:40 am
Location: Bellingham, WA

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Tue Nov 03, 2015 9:20 pm

JejuSoul wrote:Neither of these options are available on my car. It must be different for each country or firmware perhaps.


Same here. I'm sitting in my 2016 right now, User Settings has Door, Lights, Settings, Service, and if I go to Settings, it has Temperature Unit, Energy Consumpti.., Language. There's no Speedometer Unit.

Where do we have to live to get one with a firmware that supports multiple units? Apparently living on the US-Canadian border isn't sufficient.
Tyrel Haveman
Bellingham, WA, US
12.2 kW Solar Array!
2016 Kia Soul EV+ Sun & Fun, Titanium Gray
2013 Nissan Leaf SL
Former: 2013 Nissan LEAF SV, 2012 Nissan LEAF SL

MacGuffin
Posts: 12
Joined: Sun Oct 11, 2015 7:21 pm

Re: Can speedometer switch between km/h and mph temporally?

Tue Dec 25, 2018 3:25 pm

Did anybody find a way to do this? I have a 16 and am in vacation in Canada and see no way to change to KM anywhere.


Return to “Technical Discussions”